17 Aralık 2021 Cumartesi
“Tasarımın Dünyadaki Gücü ve Etkileri” Paneli
Sunucu ve TV Programcısı Oylum Talu ile Gazeteci Hakan Çelik’in moderatörlüğünü üstlendiği “Tasarımın Dünyadaki Gücü ve Etkileri” panelinin ses getirecek konuşmacıları Srini Srinivasan ve Sertaç Ersayın. Silikon Vadisi merkezli, ödüllü Tasarım Şirketi LUMIUM DESIGN, Inc.’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Srini Srinivasan aynı zamanda WDO’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Endüstriyel Tasarımcılar Derneği Başkanı Sertaç Ersayın ise hali hazırda WDO Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürüyor. Gelecekte tasarımın evrileceği yönü merak edenler de bu panelde doyurucu yanıtlar bulacak. WDO’nun misyonu, gelecekteki projeleri açıklanacak ve İstanbul’un Dünya Tasarım Başkenti olması da gündeme gelecek.
Panelistler Hakkında
Sertaç ERSAYIN
Kariyerine Koç Grubu’nun Teknoloji Geliştirme ve Mühendislik Bölümlerinde Tasarım uzmanı olarak kariyerine başlayan Sertaç ERSAYIN, DC JV’nin Uzakdoğu’daki uluslararası şirketinin yönetimini gerçekleştirdi. Demirdöküm’de Tasarım Grubunu kurdu ve 8 yıl yönetti. Dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından olan IF Design Award / Hannover ve Design Management Europe’da jüri üyeliği bulunan Ersayın, Design Turkey, IMMİB, Mobilya Tasarım Yarışması, IDW (Istanbul Design Week) Yılın Tasarımcısı, Design Spirit, W Hotel Design Competition, MarketingIST, Philips TV Yarışması, Seramik Tasarım Yarışması, Ambalaj Tasarımı, POPAI OMA (Satış Noktasında Tasarım) gibi birçok farklı kategoride profesyonel ve öğrencilere açık tasarım yarışmalarında da 150'yi aşkın tasarım yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Halen ETMK Başkanlığının yanı sıra Dünya Tasarım Organizasyonu (World Design Organization-WDO) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır
Srini SRINIVASAN
WDO Başkanı Srini Srinivasan, Silikon Vadisi ve Hindistan'da yaratıcı tasarım ve teknoloji geliştirme konularında 25 yılı aşkın tecrübeye sahip tasarımcı ve girişimcidir. İnovasyon ve Tasarım konularında dünya çapında çeşitli Tasarım Konferanslarında Keynote Speaker olarak katılım gösteren Srinivasan, dünya çapında birçok tanınmış Tasarım Ödüllerinde Jüri Üyesi olmuştur.
“Türkiye’den Dünya’ya Moda Tasarımı” Paneli
Televizyonun tanınmış yüzü, A&D Art and Design Tasarım Atölyesi ve Mobilya Showroom kurucusu, Ahu Orakçıoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen Türkiye’den Dünya’ya Moda Tasarımı panelinde Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları yer alıyor. Genç Tasarımcı ödüllü ve New York merkezli markasından tüm dünyaya satış yapan Aslı Filinta, deri ile harikalar yaratan Simay Bülbül, Who’s Next Paris ve Bread & Butter fuarlarına erkek koleksiyonu ile katılan “İlk Türk Tasarımcı” Hakan Akkaya Türk moda tasarımının dünü, bugünü ve geleceğini masaya yatıracaklar. Dünyaya açılan temsilcilerimiz, ulusal ve uluslararası vizyonun ayrıntılarını sunacak.
Panelistler Hakkında
Aslı FİLİNTA DEMİR
Tasarımlarında ilhamını Anadolu Kültürü’nden aldığını ifade eden Aslı Filinta ilk koleksiyonunu Mart 2008'de New York'ta sergiledi. 2009 yılında, Paris'teki Who's Next organizasyonunda Genç Tasarımcılar Moda Ödülü'ne layık görüldü. Yine SS 2009 sezonu için Target'a bir koleksiyon tasarlaması için davet aldı ve online medya devi Daily-Candy onu; uluslararası genç tasarımcılar arasında dâhi, özgün ve gelecek vadeden tasarımcı olarak duyurdu. İkinci koleksiyonundan sonra, Vogue Nippon'un dikkatini çekti ve Chanel, Dior, Fendi, Loewe, Celine, Lanvin, Martin Margiela, Chloe, Marni gibi üst düzey markalarla beraber Dover Street Market Aoyama'daki Comme Des Garcons pop-up mağazasına davet edilme başarısını gösterdi.
Hakan AKKAYA
Hakan Akkaya, 2012 yılında Who's Next Paris ve Bread&Butter Berlin Fuarı'na erkek giyim koleksiyonuyla katılan ilk Türk tasarımcı olma başarısı göstermiştir. Çeşitli markalar için yaptığı tasarımlar ve defilelerle başarılarını kanıtlayan Hakan Akkaya, New York Moda Haftası Resmi programına dahil olan ilk ve tek Türk Tasarımcı olmuş ve koleksiyonları Şubat 2017, Eylül 2017, Şubat 2019 ve Şubat 2020'de New York Moda Haftası'nda koleksiyonları sergilenmiştir.
Simay BÜLBÜL
Koleksiyonlarında ağırlıklı olarak deriyi kullanarak Türkiye’nin çok güçlü olduğu bir sektöre farklı bir perspektif getiren Simay Bülbül, İngiltere ve Hollanda’da aldığı eğitimde kazandığı vizyonunu ve tasarım alanında yaptığı çalışmalara dayanan birikimlerini kendi koleksiyonlarında bir araya getirmektedir. Bülbül ayrıca çeşitli firmalara tasarım ve marka danışmanlığı hizmeti vermenin yanı sıra eğitim, film, dizi ve klip projelerine de styling ve kostüm yapmaktadır. Moda tasarımı dışında birçok markaya proje tasarlayan Fikriperver ajansının sahibi olan Simay Bülbül Perveran, Muhterif Kskm, Kırmızı karavan markalarının kurucu ortağıdır.
“Gastronomi ve Tasarım” Paneli
Gastronomi ve Tasarım panelinde, gastronominin önemli isimleri bir araya geliyor. Gazeteci Songül Hatısaru panelin moderatörlüğünü üstlenirken, kendi imzasını taşıyan mutfak ve yemek gereçleri tasarımlarını yine kendi adını taşıyan markasıyla sunan Özlem Tuna, TV programcısı, yemek yazarı ve şef Refika Birgül, başarılı işletmeci Emre Ergani, gastronomi dersleri veren ve Türk mutfağını başarılı çalışmalarıyla dünyaya tanıtan Aylin Yazıcıoğlu, FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen Sözen ile ünlü şef Mehmet Yalçınkaya birikimlerini aktaracak. Gastronomide tasarımın şifrelerinin ele alınacağı panelde, sofra tasarımından yemek tasarımına uzanan yelpazede hem mideye hem göze hitap eden başarının olmazsa olmazları paylaşılacak.
Panelistler Hakkında
Aylin YAZICIOĞLU
Paris’te Le Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi alan Aylin Yazıcıoğlu, burada dünyaca ünlü şeflerden de eğitim alma şansı elde etmiştir. Ayrıca Londra ve Paris gibi şehirlerde Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmıştır. 2013 yılında Türkiye’ye dönen Yazıcıoğlu Nicole Restaurant’ın kurucu ortağı olur. Aylin Yazıcıoğlu kariyerine The Kitchen Project ile devam etmektedir.
Emre ERGANİ
1992 yılında kariyerine başlayan Emre Ergani bugüne kadar kırktan fazla Food&Beverage konsepti yaratmıştır. Food&Beverage operasyonlarının yanı sıra, Ergani Yönetim ve Danışmanlık firması ile dünyanın önde gelen firmalarıyla işbirlikleri yürütmektedir. Ergani ayrıca Türkiye’nin en büyük organizasyon ve etkinlik firması “A46”nın ortağıdır.
Gökmen SÖZEN
1993 yılında otelcilik sektörünün Food&Beverage alanında kısa bir süre çalıştı. Ardından Cine5 ve Star dijitalde çalıştıktan sonra fotoğraf eğitimi alan Gökmen Sözen, uzun yıllar yemek, gıda ve gastronomi fotoğrafçılığı yaptı. Çeşitli dergilerin gastronomi fotoğraf editörlüğünü yapan Sözen, Türkiye’ye sunulan FoodinLife, Patisserie by FoodinLife dergilerinin yanı sıra FoodinLife World gibi uluslararası dergilerin yayıncılığını üstlendi. Türkiye’de çok önemli workshoplar, konferanslar düzenlemeye devam eden Sözen, 2014’te başlattığı çalışmalarla Türkiye’nin en önemli markalarından biri haline gelen Gastromasa’yı oluşturdu.
Mehmet YALÇINKAYA
Mehmet Yalçınkaya Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan'da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2005'te Amerika’nın ünlü gurme dergisi "CULINARY"de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı. 2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden birisi oldu. 2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jürilik yapmaktadır.
Özlem TUNA
2003 yılında kendi isminin markası altında takı ve ev aksesuarları koleksiyonu oluşturmaya başlayan Özlem, Tuna, bunun yanında mücevher firmalarına koleksiyon tasarımları yaptı. Tarihi Yarımada’da 2007-2011 yılları arasında Design Zone adlı tasarım mağazasının yaratıcı yönetmenliğini üstelendi. Özlem Tuna markasının oluşturduğu koleksiyonlar; yurt içinde ve dışında alıcıları ile buluşmaktadır.
Refika BİRGÜL
Geleneksel yöntemler ile Türk mutfağına yeni bir yorum katan Refika Birgül, Rum mimar Simotas'ın eseri olan ve 30 yıldır kapısına kilit vurmuş bir binayı atölyeye çevirmiştir. Birgül, Mucize Lezzetler; Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından "En İyi Görsel Medya" alanında ödüle layık görüldü. Refika Birgül, Boğaziçi Üniversitesi Gastronomi ve Degutasyon Kulübü tarafından "Yılın En İyi Yemek Programı" ödülünün sahibi oldu. 2013 yılında ise Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri'nde "En İyi Tv Şefi" alanında ödül almıştır.
“Mücevherde Tasarım” Paneli
Mücevherde Tasarım panelinde, değerli taşların mücevhere dönüşme serüveni paylaşılacak. Trend yaratan tasarımlardan kişiye özel tasarımlara varan bir alanda tasarımcının konumlandığı noktaların da konuşulacağı panel, bu alanda merak edilen soruların yanıtlarına sahne olacak. TV sunucusu Berfu Güven’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Maden Çağdaş Mücevher Atölyesi kurucu ortağı Burcu Büyükünal, ECNP Mücevher kurucu ortağı, tasarımcı Ela Cindoruk ve mücevher tasarımcısı Nazan Pak işin inceliklerini anlatacaklar.
Panelistler Hakkında
Burcu BÜYÜKÜNAL
2003 yılında Ela Cindoruk ve Nazan Pak’ın mücevher atölyesinde çalışmaya başlayan Burcu Büyükünal, 2009 yılında, Fulbright bursu ile gittiği State University of New York at New Paltz Metal Bölümü’nde güzel sanatlar yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında Selen Özus ile Maden Çağdaş Mücevher Atölyesi’ni kurdu. Halen Maden’de ve Plato Meslek Yüksek Okulu’nda dersler vermektedir.
Ela CİNDORUK
Ela Cindoruk 1993 yılında Nazan Pak ile birlikte İstanbul’da ‘elacindoruknazanpak’ takı atölyesi ve galerisini kurdu. 1999’da Nazan Pak ve Yılmaz Aysan ile birlikte İstanbul Borusan Sanat Galerisi’nde ‘Ruh ve Beden İçin Çoğaltmalar’ başlıklı takı sergisinin küratörlüğünü üstlendi. Eserleri, Milano - Wallpaper Global Edit 2006, Saint Étienne - Biennale Internationale Design 2006 ve Viyana V&V Galerie’deki “Orna-Mental, Schmuckkunst aus Istanbul” 2007, 2011'de "Deep Surface: Contemporary Ornament and Pattern", Contemporary Art Museum, Raleigh, North Carolina, A.B.D., 2012'de İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Dhoku, Kapalicarşı'da "Notasyonlar: Bir kilim kayıtları sergisi" gibi birçok karma ve kişisel sergide yer aldı. 2012 yılında uluslararası Red Dot Tasarım Onur ödülünü ve aynı yıl mücevher tasarımcısı Elle Stil ödülünü alan Ela Cindoruk çalışmalarına İstanbul'da devam etmektedir.
Nazan PAK
1989 yılında Ela Cindoruk ile beraber takı tasarım ve üretim atölyesini kurdu ve tek veya sınırlı sayıda çoğaltılmış özgün tasarımlarını üretmeye başladı. İlk kişisel sergisini, 1991'de İstanbul Ayşe Takı Galerisi'nde açan sanatçı, daha sonra bir çok kez, Ankara Siyah Beyaz Sanat Galerisi Özel Şeyler'de, Viyana da “V und V” mücevher galerisinde, Regensburg’da “Brigitte Berndt Schmuck”’da kişisel sergiler açtı ve grup sergilerine katıldı. 1999 yılında Borusan Kültür ve Sanat Merkezi için “Ruh ve Beden için Çoğaltmalar-Sanatçı ve Tasarımcı Mücevherleri” sergisini Yılmaz Aysan ve Ela Cindoruk ile birlikte gerçekleştirdi. 2003-2004’te Masstricht’teki “Valuable Links - Jewels from the OSCE Countries" sergisine davet edildi. İTÜ Altın ve Gümüş Arı özel ödüllerini Ela Cindoruk ile tasarlayan Nazan Pak 2012’de yılın mücevher tasarımcısı Elle Stil ödülünü aldı.
“Ar-Ge ve Teknolojide Endüstriyel Tasarım” Paneli
Moderatörlüğünü gazeteci - yazar Şeref Oğuz’un yürüteceği ArGe ve Teknolojide Endüstriyel Tasarım panelinin seçkin konuşmacıları Philips Experience Design Kıdemli Tasarımcı Özgür Taşar, Vestel, UX/UI Tasarım Grubu Yöneticisi Sultan Kaygın Sel ve Arçelik Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz Tasarımı Yöneticisi Özgür Mutlu Öz. Panelde “Yeni Dünyada, teknolojide endüstriyel tasarımın gereksinimleri nelerdir?”, “Yapay zekanın tasarıma entegrasyonu nasıl gerçekleşmektedir?”, “Teknolojide endüstriyel tasarımda geri dönüşümün ağırlık kazanması için ne gibi adımlar atılmaktadır?” gibi soruların yanıtları aranacak.
Panelistler Hakkında
Özgür Mutlu Öz
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra Arçelik’te ürün tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans çalışmasını yürütürken tecrübe tasarımı, ürün-kullanıcı etkileşimi ve arayüz tasarımı konularına odaklandı. Arçelik’te ekran ve arayüz tasarımı projelerinde görev aldı. Şu anda Arçelik A.Ş. Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz Tasarımı Yöneticisi olarak görev almaktadır.
Özgür Taşar
Hollanda’da Philips Experience Design’da Kıdemli Tasarımcısı olarak çalışan Özgür Taşar, endüstriyel tasarım, tecrübe tasarımı, oyun tasarımı ve tasarım stratejisi gibi konularda çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Sultan Kaygın Sel
Sultan Kaygın Sel, Vestel’de UX/UI Tasarım Grubu Yöneticisidir. 2001 yılında Vestel Altın Gönye Tasarım Yarışmasında birincilik ödülü sahibi olan Sultan Kaygın Sel, 2003 yılından itibaren Vestel Endüstriyel Tasarım departmanında görev yapmaktadır. LED TV, all-in-one PC, akıllı tahta, uzaktan kontrol, uydu alıcıları ve led ışıklandırma ürün grupları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
“Tasarımda Çevre ve Sürdürülebilirlik” Paneli
Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkın’ın yöneteceği panelin konuşmacıları Aslı Filinta markasının kurucusu ve tasarımcı Aslı Filinta, başarılı tasarımcı Ottan Studio Kurucusu Ayşe Yılmaz, sağlıklı yaşam denince ilk akla gelen isimlerden beslenme uzmanı, sürdürülebilir yaşam aktivisti Dilara Koçak, Gama Recycle CEO’su Zafer Kaplan ve ressam Mehmet Sinan Kuran. Tasarımda Çevre ve Sürdürülebilirlik panelinde, daha az tüketim ve daha güvenli ortamlar yaratmak için tasarımın üstlenebileceği roller, insanın doğayla uyumunda tasarımın etkisi gibi konular masaya yatırılacak. Seçkin isimler tüketim ve tasarım ilişkisini de ele alacak.
Panelistler Hakkında
Aslı Filinta Demir
Tasarımlarında ilhamını Anadolu Kültürü’nden aldığını ifade eden Aslı Filinta ilk koleksiyonunu Mart 2008'de New York'ta sergiledi. 2009 yılında, Paris'teki Who's Next organizasyonunda Genç Tasarımcılar Moda Ödülü'ne layık görüldü. Yine SS 2009 sezonu için Target'a bir koleksiyon tasarlaması için davet aldı ve online medya devi Daily-Candy onu; uluslararası genç tasarımcılar arasında dâhi, özgün ve gelecek vadeden tasarımcı olarak duyurdu. İkinci koleksiyonundan sonra, Vogue Nippon'un dikkatini çekti ve Chanel, Dior, Fendi, Loewe, Celine, Lanvin, Martin Margiela, Chloe, Marni gibi üst düzey markalarla beraber Dover Street Market Aoyama'daki Comme Des Garcons pop-up mağazasına davet edildi.
Ayşe Yılmaz
Endüstri Tasarımcısı Ayşe Yılmaz sürdürülebilir bir gelecek için ekolojik, kaliteli ve dayanıklı ürünler tasarlayıp üretmektedir. 2017 yılında Ottan Stüdyo’yu kuran Yılmaz, geliştirdiği teknolojiyle sürdürülebilir, eğlenceli ve estetik ürünler yaratmakta ve aynı zamanda "yeşil" inovasyon, tasarım ve ileri dönüşüm çalışmaları yapmaktadır.
Dilara Koçak
1990 yılında beslenme ve diyet mesleğine gönül veren Dilara Koçak, Hacettepe Üniversitesi, “Beslenme ve Diyetetik” mezunudur. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayarak uzman ünvanını almıştır. 2003-2004 yıllarında Amerika Birleşik devletlerinde çeşitli hastanelerde bulunmuştur ve burada edindiği tecrübe ile Mezura kliniğini kurmuştur. Bireysel beslenme danışmanlığı ve diyet tedavisi hizmetlerine ilave olarak Coorporate Wellness uygulamasının Türkiye’de öncüsüdür.
Mehmet Sinan Kuran
Mehmet Sinan Kuran sanat kariyerine günlüklerine çizdiği skeçlerle başladı. Hieronymus Bosch’tan etkilenen sanatçı çizimlerinde, kendine özgü dünyasını baş döndürücü detaylarla zenginleştiren sanatçı böylelikle hem minyatür geleneği gibi tasvir biçimine yakın durmaya hem de popüler imgelerle içinde yasadığı zaman dilimini eğlenceli bir şekilde görselleştirmeye çabalamaktadır. Mehmet Sinan Kuran’un çalışmaları, Türkiye'nin birçok saygın resim koleksiyonunda yer almaktadır.
Zafer Kaplan
Zafer Kaplan, Gama Recyle CEO’sudur. 1987 – 1988 yılları arasında Londra'da konfeksiyon sektöründe çalıştı. 1989 yılında, İstanbul'da, Güney Kore-Türk ortak yatırımı olan bir konfeksiyon firmasında dış ticaret sorumlusu olarak görev aldı. 1991 Yılında Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya gibi muhtelif ülkelerin, makine imalatçılarının Türkiye temsilciliğini yapan firmada Satış müdürü olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde yurt içi ve uluslararası piyasalar hakkında çok kıymetli tecrübeler edindim ve önemli projelere imza attı.
18 Aralık Pazar
“Oyun Kurucular” Paneli
DWT’21’in en eğlenceli panellerinden biri olan “Oyun Kurucular”, dijital oyun denince akla ilk gelen isimleri buluşturuyor. Teknoloji yazarı ve TV sunucusu Ahmet Can’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan Oyun Kurucular panelinde, Noho Games kurucusu Burak Kürkçü, Zinky Games kurucu ortağı Evren Emre, SetiMedia kurucu ortağı Tuğbek ÖLEK ile VLMedia İş Geliştirme Direktörü ve aynı zamanda Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Karayalçın bir araya gelecek. Dijital oyunların etkileyici tasarımlarının sırları, oyun severleri kendi dünyasına çeken yapılar kurmanın püf noktaları, Oyun Kurucular panelinde gündeme gelecek. Oldukça büyük bir sektör olan dijital oyunlarla ilgili merak edilen konular yetkin konuklar tarafından ele alınacak.
Panelistler Hakkında
Burak Kürkçü
2012 yılının sonlarında bağımsız olarak oyun geliştirmeye başlayan Burak Kürkçü, çalışmalarına 2018 yılında kurduğu Noho Games altında devam etmektedir.
Evren Emre
Zinky Games Kurucu Ortağı olan Evren Emre, simülasyon teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve katma değeri yüksek çözümler geliştirmek üzere kurulan Sanlab Simülasyonunun da kurucusudur.
Özgür Karayalçın
ODTÜ İstatistik ve sonrasında Almanya’da tamamladığı matematik master’ından sonra Ankara’ya dönmüş ve girişimcilikle iç içe bir kariyere başlamış. ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş.’de çalıştığı 9 yıl boyunca birçok girişimi yakından tanıma bulan Karayalçın, son 2 yıldır da yine bir ODTÜ Teknokent şirketi olan VLMedia bünyesinde çalışmaktadır.
Tuğbek Ölek
Türkiye oyun sektörünün en eski profesyonellerinden olan Tuğbek Ölek, kariyerine 1996’da İstanbul Bienalinde oyun sanatı ve sanal gerçeklik projelerinde tekniker olarak başladı. 1998’de PC Gamer’da yazarlığa başlayan ve Türkiye’nin ilk donanım editörü olarak çalışmaya başlayan Ölek, bir yıl sonra aynı derginin Yazı İşleri Müdürlüğüne terfi etti. Yaklaşık 20 yıldır aralarında Oyungezer, Level, Progamer, League of Legends dergisi, Free2Play’in de bulunduğu pek çok yayının editoryal yöneticiliğini yapmaktadır.
“Markalaşmada Tasarımın İzleri” Paneli
İş dünyasının liderlerini katılımcılarla buluşturan Markalaşmada Tasarımın İzleri panelinin moderatörlüğünü gazeteci, yazar ve yorumcu Şebnem Bursalı üstleniyor. Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, İpekyol Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın, Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, B&G Store Yönetim Kurulu Başkanı Seyid Nebati, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile Helvacızade Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Taha Büyükhelvacıgil’in konuşmacı olduğu panelin büyük ses getirmesi bekleniyor. Markalaşma serüveninde tasarımın oynadığı rol, bir marka yaratmada görsel çalışmanın gücü ve etkisinin konuşulacağı panel, tasarımcıların yanı sıra bir marka yaratmak isteyen ya da markasını geliştirmek isteyen tüm girişimcilerin de ilgisini çekecek.
Panelistler Hakkında
Fatih Kemal Ebiçlioğlu
Koç Holding'e 2002 yılında Mali Grup Koordinatörü olarak katılmış, 2004-2005 yıllarında Koç Holding Denetim Grubu Koordinatörü ve 2005-2015 yıllarında Arçelik Genel Müdür Yardımcısı (CFO) görevlerini üstlenmiştir. Şubat 2015'ten bu yana Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Güran Gökyay
Güran Gökyay, TED Ankara Koleji’nin ardından Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Henüz okurken aile şirketlerinde çalışmaya başlayan Gökyay, 1983-89 yıllarında bir yazılım şirketi kurdu. 1989’dan sonra Nurus’ta çalışmaya başladı. 2015’te de şirketin yönetim kurulu başkanı görevini yürütmektedir.
Nejdet Ayaydın
Nejdet Ayaydın Ayaydin-Miroglio Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Sema Güral Sürmeli
Sema Güral Sürmeli Kütahya Porselen ÜR - GE ve Tasarım Grup Başkanlığı, Toplumsal Projeler Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni başarılı bir şekilde yürüttükten sonra Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Nafi Güral Eğitim Vakfı kurulduğundan beri vakfın Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.
Seyid Nebati
Seyit Nebati 2000 yılından bu yana modern çocuk giyiminde, adını büyük kitlelere duyuran ve günümüzde çocuk giyim sektöründe kalitenin adresi olan B&G Store’un Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Süleyman Orakçıoğlu
Süleyman Orakçıoğlu, Damat, Tween ve D'S Damat Markalarını barındıran Orka Tekstil'i kuran Türk iş adamı. Atatürk Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1986 yılında kardeşi Halidun Orakçıoğlu ile birlikte ORKA Tekstil Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş.'yi kurdu. ORKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Damat-Tween markalarının yaratıcısı olan Orakçıoğlu 1998’de Yılın Sanayici ve İş adamı, 2000 yılında Yılın İş adamı ödüllerine layık görülmüştür.
Taha Büyükhelvacıgil
2008-2010 arasında New York’ta Manhattan Ville College’de Uluslararası Yönetim ve Sosyoloji bölümlerinde çift ana dal yüksek lisans yapan Taha Büyükhelvacıgil, 2006’da Botaş’ta İnsan Kaynakları Departmanı’nda, Dış Ticaret Müsteşarlığı Uluslararası Yatırımlar Destek Departmanı’nda, Helvacızade Grubu’nda Satış & Pazarlama Departmanı’nda, New York Vintage Food Company’de Pazarlama Departmanı’nda, Destek Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi’nde Denetim Departmanı’nda çalıştı. Taha Büyükhelvacıgil, 2018’de Zade Vital Genel Müdürü oldu. Fortune Dergisi’nin 40 yaş altı 40 lider listesinde yer alıyor.
“Resim ve Tasarım” Paneli
Tasarımı bir sanat alanında görebilmek için farklı açılımlar sunacak olan Resim ve Tasarım paneli, temel yaklaşımları yeniden hatırlatacak. Denge, alan kullanımı, ışık, oran ve uyum ile estetik yaklaşımlar tasarımda başarıya ulaşmanın inceliklerini vurgulayacak. Oylum Talu ve Hakan Çelik’in moderatörlüğünde yürütülen panelde ressam İsmail Acar ve Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu kurucusu Nazlı Keçili buluşacak.
Panelistler Hakkında
İsmail Acar
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümü mezunudur. Aynı üniversitede 1993 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. 2000 yılında Kaş limanında 350 metre uzunluğundaki duvar resmi projesini dört asistanı ile birlikte gerçekleştirdi. İsmail Acar’ın eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeri, müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır. 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı çalışan vakıf-dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır.
Nazlı Keçili
Nazlı Keçili, Çok yönlü bir sanat platformu olan, dijital ve yazılı medya üzerinden, sanatın her dalında dolaşmayı hedefleyen Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu’nun kurucusudur.
“Stratejik Tasarımın Kurumsal Dünyadaki Yeri” Paneli
Tasarım alanında farklı sektörler ve hedeflere uygun stratejik yaklaşımların ele alınacağı Stratejik Tasarımın Kurumsal Dünyadaki Yeri paneli, profesyonel bir anlayışın nasıl olması gerektiğini ortaya koyacak. Hakan Güldağ’ın moderasyonundaki panelde Talip Murat Kolbaşı, Koray Malhan, Sema Güral Sürmeli, Burak Celet, Volkan Atik ve Ruken Mızraklı gibi seçkin isimler, kurumsal dünyanın bir iletişim aracı olarak tasarımı kullanma yollarını çarpıcı örneklerle ele alacaklar.
Burak Celet
Burak Celet Boğaziçi Üniversite'sinde 1999 yılında Makina Mühendisliği okuyup, ikincilikle bitirmiştir. 2001 yılında Wisconsin-Madison Üniversite'sinde İşletme Yönetimi, 2002 yılında da Northampton Üniversite'sinde Deri Teknolojileri üzerine yüksek lisans yaparak üstünlük derecesiyle mezun olmuştur. Haziran 2003'ten bu yana DESA Yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü olarak görev yapmaktadır.
Koray Malhan
Koray Malhan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde başladığı endüstri ürünleri tasarımı eğitimini 1995 yılında Londra’da Ravensbourne Tasarım ve İletişim Bölümü’nde (Ravensbourne College of Design & Communication) tamamladı. 2000 yılına kadar Koleksiyon’da tasarım projelerinde görev aldı. Daha sonra iki yıl süresince şirketin marka ve ürün direktörlüğünü üstlendi. Malhan, 2002 senesinden bu yana tasarım projelerinin geliştirilmesi, yabancı tasarımcı ve stüdyolarla çalışmalar ve markanın iletişimi ile ilgili konularda çalışmalarını sürdürüyor. Koleksiyon çatısı altındaki yeni yapılanma doğrultusunda 2012 itibariyle Koleksiyon Tasarım ve Marka Direktörlük görevini yürüten Koray Malhan bu kapsamda markanın tüm ofis ürün ailesini ve temalarını yönetmektedir.
Talip Murat Kolbaşı
1987’de Marmara Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra 1988 yılında Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş.’de Satış ve İş Geliştirme Müdürü olarak iş yaşamına başladı. 1996 yılında Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevine getirildiğinde Arzum markasının ülke çapında büyümesine ve yayılmasına profesyonel katkıda bulundu. 2008’de Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.
Sema Güral Sürmeli
1996 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü bitirdi. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını üstün başarı derecesi ile tamamladı. Kütahya Porselen ÜR - GE ve Tasarım Grup Başkanlığı, Toplumsal Projeler Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni başarılı bir şekilde yürüttükten sonra Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Volkan Atik
AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, İstanbul Hazır Giyim İhracatçılar Birliği’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Birleşmiş Markalar Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türkiye’de en önemli organizasyonlardan birisi olan İstanbul Mercedes-Benz Fashion Week yani moda haftasının Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Ruken Mızraklı
Ruken Mızraklı, İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. İş hayatına, Türkiye Şişe Cam Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nde başladı. 1990’da Gündüz Dış Ticaret’in kurucu ortağı olarak ham deri ithalatıyla deri sektörüne girdi. 1994’te ortaklarıyla birlikte gruba bağlı deri konfeksiyon fabrikasını, 1997’de deri fabrikası Gündüz Kürk’ü kurdu. Halen Gündüz Kürk yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdüren Ruken Mızraklı, 2010’dan beri İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Deri Tanıtım Grubu yönetim kurulu üyesi görevinde bulundu.
İhracatçı Birlikleri Ödül Töreni
Türkiye’nin önde gelen ihracat temsilcileri tarafından dağıtılacak olan ödüller, tasarıma yön veren vizyoner isimleri ortaya çıkaracak.
“Kentlerde Mimari Tasarımın İzleri” Paneli
TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak’ın moderatörlüğünde, Melike Altınısık Arcitects kurucusu yüksek mimar Melike Altınışık, yüksek mimar Mehpare Evrenol, Tabanlıoglu Mimarlık kurucu ortağı Murat Tabanlıoğlu ile seyahat, tarih, sanat ve bilim alanında yazılar yazan Serda Büyükkoyuncu bu panelde bir araya geliyor. Kentlere damgasını vuran tasarımlar, bir kent tasarımında olmazsa olmazlar, şehir yaşamını kolaylaştıracak ve o şehrin sakinlerine artı değer katacak tasarımlar… Kentlerde mimari tasarım alanında uzman isimler, herkesin hayatına dokunan bu alana mercek tutuyor.
Melike Altınışık
2003’de Istanbul Teknik Üniversitesi’nde lisans eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı. Londra’da Architectural Association Design Research Laboratory’de Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 2006-2013 yılları arasında Londra’da Zaha Hadid Architects bünyesinde proje yürütücüsü olarak uluslararası projelerde çalıştı. 2013’te Istanbul’da kendi mimarlık pratiği Melike Altınışık Architects’i kurdu. 2018 yılında ‘Europe 40 under 40’ ödülüne layık görülerek Avrupa’nın en iyi 40 yaşaltı 40 mimarından biri olarak seçildi. Projeleri arasında Istanbul Çamlıca TV ve Radyo Kulesi (Istanbul,Türkiye – Yapım aşamasında) gibi ödüllü projeler yer almaktadır.
Mehpare Evrenol
Mehpare Evrenol, İzmir Amerikan Koleji'nde lise eğitimini tamamladı. 1977 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Mehpare Evrenol, 1982'ye kadar aynı kurumda şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.'nde kentsel tasarım, mimari ve iç mimari proje yöneticisi olarak çalışmaktadır.
Murat Tabanlıoğlu
Tabanlıoğlu Mimarlık Şirketi’nin kurucusu Murat Tabanlıoğlu yaptığı çalışmalarla aralarında TMMOB Yapı Dalı Başarı ödülü ve Dubai'de Cityscape Architectural Review yarışmalarında aldığı iki büyük ödül bulunmak üzere birçok ödül aldı. Mimarlar Odası, Türk Serbest Mimarlar Derneği, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği, İstanbul Haliç Rotary Klubü, GYİAD, Taç Vakfı Yönetim Kurulu, TEGV Mütevelli Heyeti, Yapısal çelik Derneği üyesi olan Tabanlıoğlu, çeşitli üniversitelerde davetli jüri ve öğretim üyeliği yapıyor.
Serda Büyükkoyuncu
Serda Büyükkoyuncu seyahat yazarı ve tarihçi Saffet Emre Tonguç ile ortağı olduğu BESTMEN PRODUCTIONS firmasında düzenledikleri özel seyahat turlarının yanısıra pek çok derginin seyahat yazarlığını, Saffet Emre Tonguç ile birlikte Piri Sesli Rehber Seyahat Uygulamasının editör ve metin yazarlığını, NTV ile StarTV'de yayınlanan Ayrıcalıklı Rotalar televizyon programının metin yazarlığını yapmaktadır.
“Dijitalde Kullanıcı Deneyimi Tasarımı” Paneli
Gelişen e-ticaret ile birlikte, dijital dünyada kullanıcı deneyimi oluşturmanın yolları ve tasarımın bu alandaki etkisi oldukça ilgi çekecek konu başlıkları ile dinleyicilerle buluşacak. Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde bir araya gelen isimler ise oldukça ilgi çekici. n11 Servis Tasarım Direktörü Devrim Bektaş, Trendyol Group CMO Erdem İnan, Next Akademi Kurucusu Levent Erden, Yemeksepeti CEO’su Mert Baki ve Akinon CEO’su Tolga Tatari yükselen trendleri paylaşacak, püf noktalarını aktaracak. Yükselen tasarımlar, yeni dünyanın yeni ihtiyaçları ve kullanıcı deneyimleri farklı etkenler olarak nasıl bir araya geliyor, hangi optimum noktada birleşiyor? Bu kritik soruların yanıtları aranacak.
Devrim Pektaş
Devrim Pektaş, 20 yılı aşkın deneyime sahip bir UI/UX & Ürün Yönetimi Direktörüdür. E-ticaret kariyerine 2008 yılında gittigidiyor.com eBay/Türkiye ile başladı. eBay/Türkiye'de 3 yıllık C2C işinin ardından 2011 yılında B2C start-up “Open Market” şirketini kurdu. Geniş dijital bilgi birikimini n11.com'da kullanma fırsatı buldu ve e-ticaret deneyimlerini ilerletti. Şimdi ise Ürün ve UI/UX Direktörü olarak n11'de Web ve Mobil Ürünler, UI&UX, Görsel Tasarım ve Analiz ekiplerini yönetmektedir. Aynı zamanda Doğus Planet'in yepyeni B2B Toptan Satış Platformu olan n11pro'da Ürün ve Analiz ekibinin liderliğini yapmaktadır.
Erdem İnan
Erdem İnan, profesyonel iş hayatına Rocket Internet’te başladı, Peak Games gibi önde gelen teknoloji şirketlerinde yöneticilik pozisyonları üstlendi. Trendyol Group’ta 2017’den bu yana büyümeden sorumlu olarak görev yapan Erdem İnan, pazaryeri, müşteri deneyimi, CRM & Digital Engagement, data science, dijital pazarlama, pazarlama iletişimi gibi birçok farklı ekibin liderliğini üstlenmektedir.
Levent Erden
Levent Erden üç yıl McCann’de çalıştı. L’Oreal’in ilk Türk yöneticisi oldu. Pepsi Co. International Ülke Müdürlüğü yaptı. Kendi pazarlama danışmanlığı şirketini kurarak Procter & Gamble, Lynos Tetley Merlin Gerin vb. kuruluşlara hizmet verdi. Aktif TV’nin Genel Müdürlüğü yaptı. Bilgi Üniversitesinin kuruluşu aşamasında katkıda bulundu. Havas Worldwide Türkiye grubunun kurucu ortağı, 41-29 Gençlik ve Yaratıcılık Vakfı Başkan Yardımcısı. Bilgi Üniversitesi MBA ve e-MBA programlarında “Pazarlama”, “Entegre Pazarlama İletişimi”, “Reklam ve Tüketici Davranışları” konularında dersler vermektedir.
Mert Baki
Yemek Sepeti CEO’su Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başlamış, ardından Migros’ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik ederek Yemeksepeti’nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır.
Tolga Tatari
Tolga Tatari, 2003 yılında Akinon'u kurdu. 2008 yılında da kendi e-ticaret projesini hayata geçirmeye karar verdi ve Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü Markafoni’nin kurucuları arasında yer aldı.